English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

Další český jezdec v top továrním týmu ...

Další český jezdec v top továrním týmu ...

Že je mladý motokárový jezdec Roman Staněk velkým talentem, to jsem již několikrát na našich webových stránkách KartingSportu.cz psal. Zmiňoval jsem i jeho některé skvělé výsledky v loňském roce, kdy v kategorii Mini 60 startoval ve velkých mezinárodních závodech a nakonec sezony  si vyjel i domácí titul Mistr ČR 2016.

U Romana Staňka se situace s jeho jezdeckým vývojem posouvá velice slibným způsobem. Je třeba podotknout, že talent Romana má maximální podporu od rodičů, kteří  mu vytvářejí pro závodění a tréninky téměř ideální podmínky. Všichni jistě víme, že právě bez takovéhoto zázemí, se talent rozvíjet na mezinárodní kartingové úrovni nedá. Samozřejmě, že si talentu Romana všímli v loňském roce i v některých továrních týmech. Proto již na konci loňského roku začal otec Romana vyjednávat o podmínkách startu v sezoně 2017, a to v některém z významnějších továrních týmů. Padlo rozhodnutí, že Roman pojede jasně již kategorii OK Junior. V závěru roku 2016 se konečně dojednaly podmínky a mohla se podepsat smlouva s jedním z top týmů, továrním týmem Kosmic. A co ještě víc ... ? Podařilo se vyjednat, že jakýmsi osobním trenérem a "učitelem" Romana bude jeden z nejlepších světových motokáristů Patrik Hájek, který v tomto týmu taktéž startuje. Vedle skvělého Patrika Hájka, bude mít Roman vedle sebe dalšího výborného týmového kolegu Karola Basze, který je rovněž tak jedním z nejlepších jezdců motokárových kategorií s motory bez převodovek.

Co víc už by si Roman pro nadcházející sezonu mohl přát. Má tak opravdu téměř ideální podmínky, aby ukázal co v něm je. A Roman i přes svůj juniorský věk,  má naprosto odpovědný a profesionální přístup. V letošní sezoně se v kategorii OK Junior zúčastní všech významných mezinárodních podniků. V současné době má Roman již za sebou společný trénik s K.Baszem v Lonátu a nyní absolvuje kompletní předsezónní přípravu ve Španělsku. Na trati a v posilovně stráví ve Španělsku celkem 11 dní. Poté se přesouvá k prvním závodům do Itálie. 21. - 22.1. 2017 se s týmem zúčastní již prvních společných testů WSK v italské Adrii. 



 


icon Vráťa Ondráček icon 9.1.2017, 22:43 icon 1899x icon 0x

Galerie k článku (6)


Komentáře (0)

Zatím žádný komentář. Buďte první.

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

Čech vyhrál na českém podvozku MS Kart ...

Čech vyhrál na českém podvozku MS Kart ...

O minulém víkendu (12. - 14.4.2024) se odjel v belgickém Genku první závod čtyřdílného seriálu Rotax Max Challenge Euro Trophy 2024....

icon Vráťa Ondráček icon 15.4.2024, 15:54 icon 216x icon 0x

ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...

ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...

BRP-ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...   Společnost BRP-Rotax oslaví čtvrtstoletí od zahájení velkého finále Rotax MAX v...

icon Rotax / M.Šimáková icon 14.4.2024, 13:19 icon 169x icon 0x

WSK OPEN SERIES 2024 - Franciacorta ...

WSK OPEN SERIES 2024 - Franciacorta ...

Prvním závodem odstartoval o minulém víkendu (5. - 7.4.2024) další mezinárodní seriál - WSK Open Series 2024. Jde o...

icon Vráťa Ondráček icon 10.4.2024, 21:53 icon 180x icon 0x