English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

Financování účasti na GF Rotax Max ...

Financování účasti na GF Rotax Max ...V souvislosti s informacemi z Grand finals Rotax Max v Egyptě, které zde zveřejňuji, přišlo několik dotazů, jak je to s financováním na této akci. Něco jsem věděl a něco jsem si ještě musel ověřit.
Takže hlavním organizátorem a vlastníkem všech autorských práv je firma BRP-Rotax Powertrain GmbH & Co.KG . Do tohoto projektu je přihlášeno 55 zemí z celého světa, kde se jedou Rotax Max Challenge. Z každé země postupují přímo nejlepší do Grand finals Rotax Max. Dále se jedou dva poháry kontinentální a to Asia Challenge a Euro Challenge. Opět ti nejlepší z těchto kontinentálních pohárů postupují do Grand finals Rotax Max. Stává se už tradicí, že místo pro konání Grand finals, vybírá pořadatel některé z exotických míst. Všichni účastníci (jezdci) závodu GF ve všech třech kategoriích, mají hrazené organizátorem ubytování v hotelu (8-9dní) , který vybírá organizátor. To znamená , že pobyt mechaniků a omezeného doprovodu jezdců, si již všichni hradí sami. Letenky si hradí každý sám. Pořadatel dále hradí technické vybavení a závodní materiál. Každý jezdec dostane nový motor, nový podvozek, který si musí sám poskládat a postupně naladit. Dále každý jezdec dostane od pořadatele zdarma pneumatiky a benzín. Vše se po skončení závodu předává zpět pořadateli. Opotřebované věci se hradit nemusí, ale poškozené v důsledku havárie (zaviněné i nezaviněné) si musí každý jezdec uhradit sám. Taktéž stravování jezdců a dalších členů týmů si hradi všichni sami.
Startovné se neplatí. S kombinézama je to každý rok jinak, i když u českých jezdců je to hodně podobné. Kombinézy českých reprezentantů zajšťuje promotér v ČR a to je firma MS Kart.
Když jsem hovořil s některými účastníky , tak říkají, že i za těchto podmínek účast na jednu osobu přijde skoro na 20 tis.Kč Vzhledem k tomu, že se jedná o "velký závod", nebo chcete-li " závodnická rekreace" a ještě k tomu v zajimavém exotickém místě, tak si myslím , že je to částka určitě přijatelná.

icon Vráťa Ondráček icon 7.12.2009, 16:29 icon 2476x icon 0x

Galerie k článku (1)


Komentáře (0)

Zatím žádný komentář. Buďte první.

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

Čech vyhrál na českém podvozku MS Kart ...

Čech vyhrál na českém podvozku MS Kart ...

O minulém víkendu (12. - 14.4.2024) se odjel v belgickém Genku první závod čtyřdílného seriálu Rotax Max Challenge Euro Trophy 2024....

icon Vráťa Ondráček icon 15.4.2024, 15:54 icon 193x icon 0x

ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...

ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...

BRP-ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...   Společnost BRP-Rotax oslaví čtvrtstoletí od zahájení velkého finále Rotax MAX v...

icon Rotax / M.Šimáková icon 14.4.2024, 13:19 icon 164x icon 0x

WSK OPEN SERIES 2024 - Franciacorta ...

WSK OPEN SERIES 2024 - Franciacorta ...

Prvním závodem odstartoval o minulém víkendu (5. - 7.4.2024) další mezinárodní seriál - WSK Open Series 2024. Jde o...

icon Vráťa Ondráček icon 10.4.2024, 21:53 icon 176x icon 0x