English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

LeCont versus Bridgestone ...

LeCont versus Bridgestone ...

Ze zákulisí světového kartingu přicházejí zajímavé informace, týkající se kvality motokárových pneumatik LeCont.

Objevily se zprávy, že se firmě LeCont podařila výroba nových homologovaných pneumatik ve velmi slušné kvalitě. Takže je pravděpodobné, že tato pneumatikářská firma udělala veliký krok dopředu a nepodcenila svoje vítězství ve výběrovém řízení pro Mistrovství Světa, Mistrovství Evropy a Super pohár (kategorie KZ2 a KF Junior) v letošním roce 2015. Dokonce vznikly spekulace o tom, že při šampionátech, ve kterých budou startovat o víkendu společně kategorie KZ (Bridgestone Prime) a KZ2 (LeCont Prime), bude právě díky kvalitním pneumatikám LeCont, rychlejší kategorie KZ2 než KZ. To by asi byla velice nepříjemná situace. 

Z tohoto pohledu bude velice zajímavý závod 18. ročník Trofeo Grifone, který se pojede 28. - 29.3. 2015 na okruhu v Sarnu. V tomto závodě budou společně startovat jezdci kategorie KZ1 a jezdci kategorie KZ2. Jezdci kategorie KZ1 budou startovat na pneumatikách Bridgestone Prime a jezdci kategorie KZ2 na pneumatikách LeCont Prime. Přesně tak, jak to bude v šampionátech CIK - FIA. V tomto případě bude velice zajímavé srovnání časů těchto dvou kategorií. Bude to vlastně první přímé porovnání těchto dvou značek za stejných podmínek.

Firma LeCont také pro budoucí účastníky šampionátů CIK - FIA připravila společné testování, na kterém se budou moci všchni jezdci s těmito novými pneumatikami seznámit a vyzkoušet si tak různé možnosti nastavení podvozků. Testovací den LeCont se bude konat 23.3. 2015 na motokárové dráze Castellettu. Jedná se o pondělí, hned následující den po skončeném závodě WSK Super Master Series, Takže trať by pro účastníky testovacího dnu měla být téměř v ideálních podmínkách. Firma LeCont doporučuje zájemcům o testovací den, přihlásit se přes formulář (přiložen níže) , ve kterém jsou ještě další doplňující informace. Zaslaná přihláška není ale podmínkou k účasti na testovacím dnu LeCont.




 


icon LeCont / V.Ondráček icon 4.3.2015, 21:05 icon 873x icon 2x

Galerie k článku (2)


Komentáře (2)

icon Petr Ptacek  icon 5.3.2015, 19:54

Dobry vecer! To, ze letos bude nejvyssi kategorie pomalejsi nez KZ2, je jasny. Smes B\'stone je podle me nejpodobnejsi te z pujcovenskych pneumatik. To je sice smutne, ale je to stejne pro vsechny. Co pro vsechny shodne neni, je obrovska a devastujici kvalitativni nevyrovnanost techto B\'stone pneumatik, kde je obrovska tolerance na obvodu pneumatik. Takze klidne dostanete do finale pneumatiky, jenichz rozdil obvodu je i 1-2cm. To se nam bohuzel stalo vloni ve finale Supercupu v Sarnu a letosni Winter Cup v Lonatu potvrdil tuto \"uroven\" kvality i v letosnim roce. Takze pojdme sazet, lesotni KZ bude asi ruleta! :-) :-) :-)

icon Petr Ptacek  icon 5.3.2015, 19:52

Dobry vecer! To, ze letos bude nejvyssi kategorie pomalejsi nez KZ2, je jasny. Smes B\'stone je podle me nejpodobnejsi te, z pujcovenskych pneumatik. To je sice smutne, ale je to stejne pro vsechny. Co pro vsechny shodne neni, je obrovska a devastujici kvalitativni nevyrovnanost techto B\'stone pneumatik, kde je obrovska tolerance na obvodu pneumatik. Takze klidne dostanete do finale pneumatiky, jenichz rozdil obvodu je i 1-2cm. To se nam bohuzel stalo vloni ve finale Supercupu v Sarnu a letosni Winter Cup v Lonatu potvrdit tuto \"uroven\" kvality i v letosnim roce. Takze pojdme sazet, lesotni KZ bude asi ruleta! :-) :-) :-)

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

Čech vyhrál na českém podvozku MS Kart ...

Čech vyhrál na českém podvozku MS Kart ...

O minulém víkendu (12. - 14.4.2024) se odjel v belgickém Genku první závod čtyřdílného seriálu Rotax Max Challenge Euro Trophy 2024....

icon Vráťa Ondráček icon 15.4.2024, 15:54 icon 183x icon 0x

ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...

ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...

BRP-ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...   Společnost BRP-Rotax oslaví čtvrtstoletí od zahájení velkého finále Rotax MAX v...

icon Rotax / M.Šimáková icon 14.4.2024, 13:19 icon 163x icon 0x

WSK OPEN SERIES 2024 - Franciacorta ...

WSK OPEN SERIES 2024 - Franciacorta ...

Prvním závodem odstartoval o minulém víkendu (5. - 7.4.2024) další mezinárodní seriál - WSK Open Series 2024. Jde o...

icon Vráťa Ondráček icon 10.4.2024, 21:53 icon 173x icon 0x