English English Polski Deutsch Austria Italy Facebook

Team TEC - SAV Racing Development ...

Team  TEC - SAV  Racing  Development ...

Pro některé z Vás, kteří se intenzivně zúčastňují závodů v zahraničí, nenapíši v této reportáži asi nic nového. Ale protože si myslím, že mnoho našich motokáristů se setkalo se značkou , nebo logem TEC - SAV a neví co se za tím skrývá, tak malé představení.

TEC - SAV je francouzská firma (město Melesse - Bretaň) , kterou založil Patrik Savard. Jedná se o bývalého motocyklového a kartingového závodníka. V současné době se pan Savard se svými dvěma syny intenzivně věnuje kartingu.  Jeho hlavní činností je prodej motokárové techniky ( CRG, Maxter, TM, ) ve Francii a v poslední době je to hlavně tuninig motokárových motorů. V současné době se řadí mezi nejúspěšnější ladiče motokárových motorů na světě. Zejména loňská sezona byla pro pana Savarda velice úspěšná. Výčet loňských úspěchů by se sem snad ani nevešel. Mezi ty nejvýznamnější patří :

Vítěz Světového poháru 2009 - J.Thonon

Mistr Evropy 2009 KZ1 - B.Lammers

Vítěz WSK 2009 kategorie KZ2 - B.Lammers

Grand Prize Winner Las Vegas 2009 kategorie Super PRO - B.Lammers

umístění 2,3,4,5,6,7,8 na Světovém poháru 2009 KZ1 - J.Iglesias, B.Lammers, N.Nato,  A.Kozlinski, A.Piccioni, S.Gatto, D. de Lucha.

Opravdu by to byl dlouhý výčet úspěchů. Mezi jeho nejvýznamnější zákazníky a jezdce patří :  Tovární tým CRG Racing team,  A.Kozlinski, D.Foré,  J.Thonon, J.Iglesias, A.Piccini atd. 

V loňském roce se při závodech ve Wackersdorfu na ME vyfotil pan Savard se všemi svými piloty (KZ1 a KZ2) a tuto fotku Vám přikládám. Jak z této fotky můžete sami vid_clanekět, je na ní mezi všemi piloty i náš Adam Janouš. V loňském roce navázal spolupráci s panem Savardem na vyladění motoru VM i pan Vladimír Vácha z Písku.

Spolupráce s panem Savardem má v současné době pro spoustu závodníků jakýsi význam  "záruky" úspěchu a dobrého výkonu motoru. Proto se také většina závodníků před začátkem sezony 2010 prezentuje tím, že se jim podařilo dostat  se svým motorem do ladičské "kuchyně" pana Savarda. Jistě se nejedná o lacinou záležitost, ale skutečně motor se značkou TEC - SAV je dnes jakousi zárukou dobrého výkonu. Jistě, jsme na začátku letošní sezony, a je otázkou, zda se panu Savrdovi bude dařit tak jak v loňském roce. Ale o tom Vás budeme určitě průběžně informovat.

Pan Savard  TEC - SAV a CRG je podobné spojení jaké má pro letošní sezonu česká firma KVS s firmou BIREL a BMB.


icon TEC-SAV (Vráťa Ondráček) icon 27.2.2010, 21:30 icon 2155x icon 0x

Galerie k článku (5)


Komentáře (0)

Zatím žádný komentář. Buďte první.

Pro komentování se prosím přihlašte.


Čtěte také...

Čech vyhrál na českém podvozku MS Kart ...

Čech vyhrál na českém podvozku MS Kart ...

O minulém víkendu (12. - 14.4.2024) se odjel v belgickém Genku první závod čtyřdílného seriálu Rotax Max Challenge Euro Trophy 2024....

icon Vráťa Ondráček icon 15.4.2024, 15:54 icon 217x icon 0x

ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...

ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...

BRP-ROTAX SLAVÍ 25 LET EXISTENCE RMC GRAND FINALS ...   Společnost BRP-Rotax oslaví čtvrtstoletí od zahájení velkého finále Rotax MAX v...

icon Rotax / M.Šimáková icon 14.4.2024, 13:19 icon 170x icon 0x

WSK OPEN SERIES 2024 - Franciacorta ...

WSK OPEN SERIES 2024 - Franciacorta ...

Prvním závodem odstartoval o minulém víkendu (5. - 7.4.2024) další mezinárodní seriál - WSK Open Series 2024. Jde o...

icon Vráťa Ondráček icon 10.4.2024, 21:53 icon 181x icon 0x